Chili con carne

Michaela Rau

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Chili con carne

Nikdy není dost chilli ani v chilli - říkám já. A platí to i pro mé chili con carne, původně recept bloggerky Šůši, který jsem si poupravila k obrazu svému a patří mezi moje oblíbené.

Postup přípravy

  1. Fazole z plechu propláchněte a nechte odkapat

  2. V hluboké pánvi opečte lehce do zlatova cibuli, pak přidejte maso, opepřete a nechte zatáhnout - nesolte

  3. Zatímco se dělá maso, nakrájejte si papriku na kostičky a nastrouhejte česnek

  4. Do pánve přidejte kostičky papriky a koření - rozdrobte papričky, zaprašte paprikou a kmínem - já použila římský, pasuje mi sem mnohem víc

  5. Přilijte fazole, rajčata a rajčatovou šťávu - pokud se vám nechce dávat, dejte celou plechovku rajčat - já měla rajčata již otevřená a směs se mi zdála dost suchá, tak jsem doplnila právě o pasírovaná rajčata

  6. Osolte, opatrně promíchejte - dávejte pozor, abyste příliš hrubým mícháním nerozbili fazole

  7. Nechte dusit 15-20 minut

  8. Na závěr dolaďte dle potřeby solí a nechte rozpustit čokoládu

  9. Jednotlivé porce ozdobte kysanou smetanou (stahuje pálivost) a sýrem - ideální je cheddar, ale nedá se u nás vždycky sehnat, takže většinou nahrazuji goudou (smetana ani sýr nemusí nutně být)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte