Báječný rychlý nízkosacharidový oběd...variabilní chutě dle přidaného koření, ale dobré vždycky :)
Děkujeme Lucce Valchové za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hranolky | |
---|---|
celer
|
1 kus |
sůl himálajská jemná
|
0,5 lžičky |
kurkuma mletá
|
1 špetka |
olivový olej z pokrutin
|
1 lžička |
paprika sladká mletá
|
1 lžička |
Směs | |
maso mleté
|
300 g |
paprika kapie
|
1 kus |
cibule
|
1 kus |
česnek stroužky
|
1 kus |
rajský protlak
|
100 g |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
kokosový olej
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravíme hranolky tak, že očistíme celer, zbavíme ho vrchní slupky a nakrájíme na hranolky. Hranolky dáme do mísy, poprášíme je kurkumou a paprikou (poměr dle chuti), lehce posolíme a pokapeme olejem. Misku přetáhneme potravinářskou fólií a několikrát jí zatřepeme, aby se hranolky rovnoměrně obalily. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme do křupava.
-
Během toho co se pečou hranolky, si na pánvi zhotovíme oblíbenou masovou směs.
Makronutrienty
42%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 444 kJ | 2 822 kJ |
Kalorická hodnota | 106 kcal | 674 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,22 g
1,18 g |
52,2 g
7,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,822 SVJ | 5,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,02 g
2,56 g |
38,2 g
16,3 g |
Bílkoviny | 5,28 g | 33,5 g |
Sůl | 0,914 g | 5,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů