Bylinkový bešamel, žampiony, cuketové knedlíčky vařené v páře

Jana Podoláková Burkartová

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Bylinkový bešamel, žampiony, cuketové knedlíčky vařené v páře

Postup přípravy

  1. Bešamel:

    Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Umícháme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, muškátovým oříškem a ještě 2 minuty povaříme...

  2. Houby nakrájejte je na zhruba 1 cm silné plátky. Stroužky česneku trochu stlačte plochou stranou nože.

    V pánvi je spolu s chilli zvolna opékejte na směsi másla a olivového oleje. Jakmile začne česnek žloutnout, odstraňte ho – trvá to asi 2 minuty.

    Zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte ze všech stran celkem 3–4 minuty dozlatova. Míchejte opatrně. Vypněte, osolte a přisypte nasekanou petrželku.

  3. Cuketu nastrouhat nahrubo, přidat vejce, 5 plátků toustového chleba na malé kostičky, sušenou bazalku, sůl a na dohuštění krupici. Pokud bude těsto řídké,, ještě přidejte. Konzistence taková, aby těsto drželo tvar. Tvoříme knedlíčky jako do dlaně, nebo dvěma lžícemi noky a vaříme v páře asi 10 minut. Dávám je na pečící papír, aby se nechytaly na pařáček. Po uvaření pokapu máslem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte