Burger s bylinkovým hovězím masem, tatarkou a blue cheese omáčkou

Modemalist

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Burger s bylinkovým hovězím masem, tatarkou a blue cheese omáčkou

Postup přípravy

  1. Maso dejte do velké mísy a promíchejte se strouhankou, kořením a mlékem. Vejce prošlehejte s hořčicí, přidejte k masu a lehce promíchejte. Ze směsi vytvořte 5 burgerů, uprostřed každého lehce vytvarujte důlek a nechte minimálně 30 minut odpočinout v lednici. Před podáváním potřete každý burger olejem a lehce osolte a opepřete (druhou stranu jsem udělala až při otáčení burgeru). Na pánvi rozehřejte trošku oleje (nemusí ani být) a burger opékejte 3 minuty – otočte a okořeňte a opékejte dalších 5 minut.

  2. Do vyšší nádoby nalijte mléko a olej – pomocí tyčového mixéru opatrně mixujte do zhoustnutí. Pokud chcete tatarku hustější, přilévejte postupně olej - přitom mixujte. Okořeňte solí, cukrem a hořčicí. Nakonec okyselte citronovou šťávou

  3. Smetanu smíchejte s nivou a tatarkou. Dle chuti můžete ještě okořenit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte