![Bramborovo-fazolový guláš v PH](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/1138/NWZ4S9975C/recipes.view.hero/16194926_1567482953281872_7799673285314130028_n.jpg)
- 3h:40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička |
1 lžička |
10 g |
10 g |
1 stonek |
1 stonek |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Přidat | |
---|---|
400 g |
400 g |
400 g |
400 g |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Na pánvi si osmažíme cibulku a párek na kolečka.Přidáme uzenou papriku,gulášové koření a trošku gilovacího.Přendáme do PH,přikrájíme 1 stonek řapíkatého celeru,brambory na malé kousky,1 lžíci plnotučné hořčice a malý rajský protlak.Podlijeme vodou,promícháme.
-
Po 2.5 h přidáme propláchnutou plechovku tmavých a světlých fazolí a dvě lžíce jíšky a necháme ještě 1 hodinu.
Makronutrienty
64%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 401 kJ | 1 509 kJ |
Kalorická hodnota | 95,9 kcal | 361 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,7 g
0,574 g |
51,5 g
2,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,37 SVJ | 5,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,93 g
0,774 g |
14,8 g
2,91 g |
Bílkoviny | 3,74 g | 14,1 g |
Sůl | 0,531 g | 2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů