Boršč - rychlý a skvělý bez masa

Oli

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Boršč - rychlý a skvělý bez masa

Je opravdu rychlý, opravdu skvělý a vegetariánský :).

Vypadá složitě/moc surovin, ale je hotový do půl hodinky.

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou mrkev a petržel na půlkolečka, nasekaný česnek a krátce orestujeme. Zalijeme vodou (já měla vývar z brambor), přidáme na kostičky nakrájené brambory a necháme dusit asi 10 minut.

  2. Přidáme sůl, pepř, nastrouhaný zázvor, protlak.

    Vložíme na proužky nakrájenou předvařenou červenou řepu-kupuji běžně v obchodě asi 500g/20,-Kč a je výborná.

    Dolijeme vývar a dodusíme doměkka.

  3. Ochutnáme a dosladíme, příp.zředíme a přidáme propláchnuté oboje fazole. Volila jsem červené i bílé kvůli barvě :).

    Vypneme a necháme chvíli prohřát a prolnout chutě.

  4. Podáváme jen tak, je velmi hutný a sytý, plný bílkovin :). Možno ozdobit zakysanou smetanou, já nedávala.

    Dělala jsem poprvé (brnkla mi do oka červená řepa v ledničce) a rozhodně ne naposledy, zkuste !

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte