Výborné lowcarb pečivo, se zdravou pomazánkou dobře chutná i vypadá!
Další fotky a postupy naleznete i zde:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 30m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
5 lžic |
5 lžic |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Pomazánka | |
250 g |
250 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
rozemlela jsem na prach v mlýnku na kávu 3 lžíce |
3 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vše si dáme mixéru a vypracujeme těsto, to nalijeme do formy na donut a pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí (cca 15-20 minut, ale lépe kontrolovat a vyzkoušet špejlí propečení).
-
Vše si smícháme dle vlastní chuti.
Bagely si prokrojíme, ozdobně nastříkáme pomazánku a pochutnáváme si.
Makronutrienty
9%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 004 kJ | 838 kJ |
Kalorická hodnota | 240 kcal | 200 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,45 g
2,43 g |
2,88 g
2,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,345 SVJ | 0,288 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,3 g
7,08 g |
16,1 g
5,91 g |
Bílkoviny | 14,1 g | 11,7 g |
Sůl | 1,41 g | 1,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů