- 45m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
červená řepa
|
600 g |
cibule
|
1 kus |
bobkový list celý sušený
|
2 kusy |
nové koření
|
2 zrnka |
ocet jablečný
|
1 lžíce |
ocet balsamikový
|
2 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka
|
100 g |
pohanka loupaná
|
30 g |
olej řepkový
|
1 lžíce |
vývar zeleninový domácí
|
1,2 litrů |
Postup přípravy
-
Nejprve pohanku propláchneme a uvaříme dle návodu.
-
V jiném hrnci osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Zalijeme vývarem, přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou řepu, koření, ocet a vaříme dokud řepa nezměkne. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme uvařenou pohanku, smetanu a dochutíme.
Makronutrienty
70%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 154 kJ | 794 kJ |
Kalorická hodnota | 36,9 kcal | 190 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,48 g
2,94 g |
28,2 g
15,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,548 SVJ | 2,82 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,53 g
0,548 g |
7,88 g
2,82 g |
Bílkoviny | 0,851 g | 4,38 g |
Sůl | 0,673 g | 3,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů