Jednoduché, rychle připravené, vysoce výživné a přitom chutné jídlo, co víc dodat?
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
175 g |
175 g |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,25 hrsti |
0,25 hrsti |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
domácí (bez cukru, sladidel a konzervantů) 25 g |
25 g |
Postup přípravy
-
Zeleninu očistěte/oloupejte a nakrájejte na nudličky nebo plátky a obložte jí talíř.
-
Rozpalte pánev, dejte na ni ghí a velmi zprudka z obou stran pečte tuňákový steak. Měl by zůstat uprostřed růžový až syrový. Poté ho přesuňte na talíř.
-
Mezitím vložte vajíčko do hrnce s vařící se vodou a připravte ho naměkko, mělo by být hotové za 4 až 5 minut. Oloupejte ho a na talíři rozkrojte na poloviny.
-
Tuňákový steak a vajíčko posypejte hrubší mořskou solí a natí z jarní cibulky. Tuňáka a zeleninu pokapejte citrónovou šťávou a ihned podávejte.
Makronutrienty
20%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 484 kJ | 2 583 kJ |
Kalorická hodnota | 116 kcal | 617 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,32 g
1,87 g |
23,1 g
9,99 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,432 SVJ | 2,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,89 g
1,85 g |
36,8 g
9,86 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 53,9 g |
Sůl | 0,743 g | 3,97 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů