Zeleninové lečo na Českém Ghíčku

Na vlně chuti

Zeleninové lečo na Českém Ghíčku

Opět na nákup vyrazil tatínek a přivezl čerstvý závoz paprik z Makra. Zvažovala jsem, co z nich udělám, nemusela jsem dlouho přemýšlet, tatínek mi řekl, že by si dal lečo. Venku svítilo sluníčko a já si ráda připomenula léto, kdy si jej děláme velmi často.

Postup přípravy

  1. Na Ghíčku si orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájené papriky a rajčata, zamícháme, přiklopíme a dusíme, lehce podlijeme vodou, vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci přidáme vajíčka, povaříme, osolíme, případně dosladíme, já dala lžíci třtinového cukru. Podáváme s pečivem a ozdobíme petrželkou.

  2. České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte