- 50m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
mrkev
|
2 kusy |
petržel kořenová
|
1 kus |
cuketa
|
1 kus |
cibulka jarní, sečka
|
1 kus |
česnek stroužky
|
2 kusy |
olej řepkový
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
kořenicí směs kari, jemné
|
1 lžička |
vejce slepičí střední, m
|
1 kus |
vločky jáhlové, prosné
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zeleninu si očistíme a nakrájeme na kousky které máme rádi- já zvolila kostičky. Na oleji si zpěníme cibulku ke které následně přidáme ostatní zeleninu, zalijeme vodou- tak aby bylo asi 3 cm vody nad zeleninou. Přidáme koření a jáhly .Vaříme cca 30 minut dokud zelenina nezměkne.
-
Vajíčko si rozšleháme, nalijeme do polévky a necháme ho v ní srazit, 1 minutu ještě povaříme, ochutnáme a případně můžeme dochutit.
Makronutrienty
48%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 279 kJ | 492 kJ |
Kalorická hodnota | 66,7 kcal | 117 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,38 g
1,66 g |
11,2 g
2,92 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,638 SVJ | 1,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,88 g
0,43 g |
6,83 g
0,757 g |
Bílkoviny | 3,04 g | 5,34 g |
Sůl | 0,945 g | 1,66 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů