Zdravý štědrovečerní salát

Michaela Pospíšilová, M-FIT

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Zdravý štědrovečerní salát

Postup přípravy

  1. Tuřín si nakrájíme na pravidelné kostičky a dáme jej vařit do měkka.

    V dalším kastrolu si dáme vařit na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu též do měkka.

  2. Zatím si připravíme domácí majonézu a to tak, že všechny suroviny na majonézu vložíme do odměrného válce. Důležité je, aby nádoba byla úzká, mixér se tam musí pohybovat jako píst.

    Tyčový mixér spustíme až na dno, zapneme a pomalu táhneme nahoru asi 5 sekund a vznikne nám tuhá žlutá majonéza.

  3. Hotovou majonézu necháme v lednici vychladnout.

  4. Vařené vejce a kyselé okurky si nakrájíme na kostičky a cibulku nasekáme na jemno.

    Uvařený tuřín vložíme do mísy, přidáme uvařenou kořenovou zeleninu, přidáme vejce, okurky a cibulku.

    Směs osolíme, opepříme a přidáme majonézu. Vše opatrně, nejlépe rukou promícháme, aby se vše důkladně spojilo a zároveň nero

  5. Salát necháme přes noc uležet v lednici.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte