Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou s jogurtovým salátem

Václav Štafl

Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou s jogurtovým salátem

Jídlo pro ty, kteří mají rádi pokrmy plné zeleniny, rajčat, ještě trochu zeleniny a projistotu - dalších rajčat.

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme si větší hrnec s olejem a dáme si zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Poté přidáme lilek s cuketou a prolisovaným česnekem, krátce opečeme, osolíme, opepříme a přidáme sušenou bazalku se sekanými rajčaty, podlijeme vývarem a necháme pod pokličkou na snížený plamen zhruba 20 minut provařit a případně dochutíme. Mezitím si uvaříme těstoviny a dáme si pozor, aby se nerozvařili - během pečení v omáčce ještě trochu změknou. Rozpálíme si troubu na 180° a připravíme si velkou zapékací misku. Do hrnce s omáčkou přidáme těstoviny, promícháme a vše přendáme do zapékací misky, kde směs pěkně rovnoměrně rozprostřeme. Posypeme strouhanou mozzarellou a dáme zapéct do trouby na prostřední mřížku na 15 minut, poté ještě 5 minut na zvýšený stupeň na 190°. Během pečení v troubě si nakrájíme rajčata, dáme do misky, smícháme s jogurtem, okořeníme, přidáme sušený česnek a zakápneme citrónem. Podáváme těstoviny se salátem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte