Zapečené mleté maso s červenou řepou - LC

Celá já

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Zapečené mleté maso s červenou řepou - LC

Tohle nízkosacharidové jídlo jsem zkoušela prvně minulý týden a sklidilo to úspěch...:)

Postup přípravy

  1. Na ghí jsem osmahla jednu větší červenou cibuli a přidala mleté hovězí a vepřové cca 0,5kg. Ochutila jsem solí, trochou čerstvě mletého pepře, sójovkou a worcesterem. V průběhu dušení jsem si řekla, že tam přistrouhnu 1 mrkev - nahrubo. No a pak jsem si řekla, že tam ještě přidám zelený pepř v nálevu, cca 2 polévkové lžíce.

  2. Než se maso udělalo, dala jsem do misky 1 15% kysanou smetanu, do ní nastrouhanou 1 mozzarellu, sušené bylinky, protože živé mi žerou nějaké breberky a taky sušený česnek. Zamíchala jsem.

  3. Zapékací mísu jsem trošku vymazala ghíčkem a dala jednu vrstvu červené řepy nakrájené na plátky (předvařená 1 balení). Trošku jsem ji zastříkla červeným vinným octem. Na to část mletého masa, na maso smetanu, zasypala jsem sýrem Grana Padano, přidala zelenou petrželku a celý postup ještě jednou zopakovala a nahoru dala ještě zbytek i plátkového sýra.

  4. Přiklopené jsem pekla asi půl hodiny a pak ještě asi 15 minut bez poklopu, aby se odpařila přebytečná voda a “neplavalo” to.

    Je to hodně jedlé :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte