Už pár rokov moje najobľúbenejšie jedlo od mojej mamky :) Proste hermelínové zemiaky s domácim bujónom sú pre mňa zatiaľ neprekonateľné :D
Dlho som rozmýšľala, či dať tento recept na stránku, ale tak...prečo nie? Je to jedlo jednoduché, v čom je tiež jeho krása a výborné :)
Vyskúšajte ich aj vy a uvidíte, že si ich zamilujete :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
cibule
|
1 kus |
zelená paprika
|
1 kus |
mrkev
|
2 kusy |
máslo čerstvé
|
0,5 kusu |
kořenicí směs grilovací koření
|
2 lžíce |
brambory konzumní pozdní
|
10 kusů |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu
|
2 kusy |
máslo čerstvé
|
2 lžíce |
Bujon | |
Vegeta
|
20 g |
sůl himálajská jemná
|
1 lžička |
voda vlažná
|
500 ml |
Postup přípravy
-
Zeleninu a brambory očistíme a nakrájame na kolieska.
Poukladáme ju do formy na pečenie, spolu s nakrájaným hermelínom, my vždy pri tomto recepte používame túto sklenenú kruhovú :)
Zeleninu prelejeme bujónom.
-
Bujón: do malého hrnca (u mňa malý plechový hrnček na varenie vody na čaj) dáme vegetu a soľ.
Tie následne zalejeme vodou.
Necháme zovrieť a chvíľu, cca 5 minút varíme.
-
Takto pripraveným bujónom polejeme už nachystanú a nakrájanú zeleninu v pekáči.
Na vychutenie zeleninky použijeme korenie na americké zemiaky a maslo.
Zemiačiky pečieme na 180 stupňov cca 30 minút, dokiaľ pekne nezmäknú.
Makronutrienty
52%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 505 kJ | 3 002 kJ |
Kalorická hodnota | 121 kcal | 717 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
0,816 g |
69,6 g
4,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 6,96 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,3 g
3,03 g |
43,4 g
18 g |
Bílkoviny | 3,36 g | 19,9 g |
Sůl | 1,04 g | 6,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů