Vynikajúci koláčik, zachladený je mňamkový
- 35m
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mrkev
|
600 g |
mléko rostlinné
|
1,5 hrnků |
slunečnicový olej
|
0,5 hrnku |
hladká mouka špaldová
|
1,5 hrnků |
polohrubá mouka špaldová celozrnná
|
0,5 hrnku |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
vanilkový extrakt
|
1 lžička |
skořice mletá
|
1 lžička |
Na potření | |
marmeláda meruňková, džem
|
200 g |
šlehačka, rostlinná alternativa
|
250 g |
sirup javorový
|
2 lžíce |
Na posypání | |
ořechy kešu
|
100 g |
Postup přípravy
-
Nachystajte si dve väčšie misky. Do jednej nastrúhajte 600g mrkvy, prilejte 1,5 hrnčeka rastlinného nápoja, 1/2 hrnčeka slnečnicového oleja, premiešajte. Do druhej nádoby nasypte 1,5 hrnčeka špaldovej múky hladkej a 1 hrnček špaldovej múky celozrnnej, 1 kypriaci prášok, vanilku bourbon, mletú škoricu. Premiešajte. Obidve zmesi zmiešajte dohromady.
-
Dajte piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov cca hodinku (podľa vlastnej rúry). Ešte teplý koláč potrite domácim marhuľovým lekvárom a nechajte vychladnúť. Zachladenú kokosovú šľahačku vyšľahajte s 2 PL javorového sirupu, potrite ňou koláč a posypte vychladnutými opraženými kešu orechami.
-
Koláčik je sladučký vďaka džemu aj šľahačke, takže v ceste cukor vôbec nechýba
Makronutrienty
58%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 019 kJ | 1 653 kJ |
Kalorická hodnota | 243 kcal | 395 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,3 g
9,71 g |
41,1 g
15,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,53 SVJ | 4,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,7 g
2,4 g |
23,8 g
3,9 g |
Bílkoviny | 3,52 g | 5,72 g |
Sůl | 0,404 g | 0,656 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů