Veganský indický květák s brambory

Hanka Fitness Lamka

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Veganský indický květák s brambory

Indická kuchyně je – dá se říct - přirozeně veganská. Využívá obrovského spektra aromatického koření, které a) je výborné na trávení, b) dodá jídlům tak zajímavou chuť, že na maso ani nepomyslíte. Nebo alespoň ne moc.

Postup přípravy

  1. Zvesela a s písní na rtech začneme se zpracováním květáku a brambor – květák láskyplně umyjeme a rozebereme na růžičky (pokud budete ostudně neprecizní jako já, stačí ho prostě jenom tak nějak nalámat na menší kousky). Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a i s květákem dáme asi na 10 minut vařit do osolené vody. Po uplynutí doby zchladíme květák I brambory studenou vodou.

  2. Mezitím si vezmeme největší pánev, co Vaše kuchyň ukrývá a rozpálíme v ní olej. Přihodíme římský kmín a hřebíčky a čekáme, co se stane. Až začne kmín řádně vyskakovat, umravníme ho přidáním nakrájené cibule, zázvoru a česneku. Jakmile přestaneme cítit “syrovou” vůni, přidáme pokrájená rajčata a mandle. Pět minut směs necháme bublat a odstavíme. Rozmixujeme téměř do hladka a osolíme.

  3. Směs dáme znovu na oheň a přidáme garam masalu a nakrájený koriandr. Necháme pár minut povařit a přidáme uvařený květák a brambory. Necháme ještě 5-10 minut, opatrně mícháme, ať z jídla nemáme indickou kaši. Nakonec přidáme kokosové mléko, případně dosolíme dle potřeby.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte