
Klasika zdravěji - prostě lowcarb bašta :)
Pokud se Vám recept líbí, můžete sledovat i zde↙️
https://www.instagram.com/p/ChEoGP9L5SD/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 20m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
maso uzené vepřové
|
500 g |
Zelí | |
cibule
|
1 kus |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
cuketa
nastrouhané nahrubo
|
700 g |
čekankový sirup
|
10 g |
ocet kvasný lihový
|
1 lžička |
sůl
|
1 lžička |
Knedlík | |
lučina
|
60 g |
vajíčka
|
1 kus |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 lžička |
mouka z kešu ořechů
|
3 lžíce |
mák
|
2 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso si nařežeme na plátky a opečeme (já v HF Klarstein VitAir 20 minut na 190 stupňů z jedné strany, pak jsem maso obrátila a to stejně z druhé strany - maso bylo super měkké, šťavnaté a s křupavou kůrčičkou).
-
Na másle si orestujeme cibuli, poté přidáme cuketu, osolíme a chvíli ještě restujeme. Stáhneme plamen a dusíme pod pokličkou doměkka (já dělala v multifunkčním hrnci Salente Cuco, nejdříve program restování a poté program dušení na 5 minut). Po uvaření jsem dochutila solí, octem a sirupem.
-
Vše si smícháme v hrníčku do hladké hmoty a dáme na 3 a půl minuty do mikrovlnné trouby.
Makronutrienty
24%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 418 kJ | 2 063 kJ |
Kalorická hodnota | 99,9 kcal | 493 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,33 g
0,626 g |
21,4 g
3,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,433 SVJ | 2,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,01 g
1,96 g |
29,7 g
9,69 g |
Bílkoviny | 7,78 g | 38,4 g |
Sůl | 1,45 g | 7,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů