Asi všichni jsme slyšeli o tukožroutské polévce - samá zelenina, žádný tuk. Ovšem tato low carb (LC) je vylepšená o klobásku, zelenina poctivě restovaná na sádle ...to je vyšší level :).
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,25 hlávky |
0,25 hlávky |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Navrch | |
50 g |
50 g |
2 špetky |
2 špetky |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Cibuli si nakrájíme nadrobno, želí na nudličky, papriku na nudličky, mrkev a kedlubnu nastrouháme nahrubo.
-
Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme mrkev, kedlubnu, zelí a papriku. Zalijeme vodou, okořeníme a povaříme doměkka.
-
Mezitím si nakrájíme na kolečka dobrou klobásu a nakonec ji do hotové polévky přidáme.
Servírujeme polévku sypanou strouhaným sýrem, chilli a petrželkou.
Makronutrienty
37%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 342 kJ | 2 332 kJ |
Kalorická hodnota | 81,7 kcal | 557 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,61 g
1,78 g |
38,3 g
12,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,561 SVJ | 3,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,31 g
2,18 g |
36,2 g
14,9 g |
Bílkoviny | 4,17 g | 28,5 g |
Sůl | 1,07 g | 7,34 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů