
Třešně asi nejsou tak úplně LC, ale jsou jednou za rok, navíc jsem si je sama natrhala na stromě, tak proč ne. 🙂 Však je lze v bublanině nahradit jakýmkoliv jiným vhodným ovocem.
- 45m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
5 kusů |
mandlová mouka
|
150 g |
mouka kokosová
|
30 g |
máslo čerstvé
(rozehřátého a vychladlého)
|
80 g |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
mléko plnotučné
|
200 ml |
erythritol, sukrin
|
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
2 lžičky |
guma xantanová
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
Navrch | |
třešně
|
500 g |
Postup přípravy
-
Celá vejce jsem se solí a erythritolem vyšlehala do pěny (cca 10 minut). Zašlehala jsem mléko, máslo a tvaroh. Pak jsem postupně po troškách zašlehala mouky smíchané s PDP a xanthanem a šlehala, dokud těsto pěkně nezhoustlo.
Těsto jsem vylila na plech vyložený pečícím papírem a navrch naskládala půlky třešní. Vložila jsem do předehřáté trouby a pekla jsem 40 minut na 180 stupňů.
Makronutrienty
33%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 806 kJ | 623 kJ |
Kalorická hodnota | 193 kcal | 149 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
5,34 g |
8,2 g
4,12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 0,82 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,2 g
5,08 g |
11 g
3,92 g |
Bílkoviny | 7,68 g | 5,93 g |
Sůl | 0,303 g | 0,234 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů