
- 30m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
cibule
|
1 kus |
česnek
|
5 stroužků |
rýžový olej
|
3 lžičky |
tofu natural
|
450 g |
hlíva ústřičná, čerstvá
|
300 g |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
ovesná alternativa smetany
|
80 ml |
mouka rýžová
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Osmahněte do zlatova. Přidejte na kostky nakrájené tofu a opékejte, aby tofu získalo kůrčičku. Přidejte na kousky nakrájenou hlívu a osmahněte. Přidejte smetanu a poduste, aby hlíva změkla. Pokud je to moc řídké, můžete zahustit rýžovou moukou, ale není to nutné.
Jako příloha je dobrá tarhoňa nebo bulgur.
Makronutrienty
32%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 331 kJ | 1 022 kJ |
Kalorická hodnota | 79 kcal | 244 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,49 g
0,913 g |
13,9 g
2,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,449 SVJ | 1,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,48 g
0,953 g |
13,9 g
2,95 g |
Bílkoviny | 4,97 g | 15,4 g |
Sůl | 0,213 g | 0,658 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů