![Tatarák s lněnými toasty](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/8229/56A29SQQWH/recipes.view.hero/279325563_5455736584458737_4528638365167993610_n.jpg)
Někdo ho miluje, jiný ho nepožere.
Někdo s okurku, jiný je zásadně proti.
Budu ráda když mě budete sledovat i zde ↙️↙️
https://www.instagram.com/tv/CdLGbcIOIgn/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 10m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Tatarák | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Tousty | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
5 lžic |
5 lžic |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
na potření 4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Toto je takový ten základ surovin, co si smícháme dohromady, a dále dochucujeme dle svých chutí.
-
Vše smícháme v míse obdélníkového tvaru a dáme na 3-4 minuty do mikrovlnné trouby. Většinou zhruba po 2 minutách z misky vyklepnu a placku otočím, aby se propekla ze všech stran (ale asi by se nemuselo). Placku si přepůlíme a opečeme v topinkovači.
Makronutrienty
15%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 755 kJ | 1 216 kJ |
Kalorická hodnota | 180 kcal | 291 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,65 g
1,73 g |
7,49 g
2,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,465 SVJ | 0,749 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,7 g
5,2 g |
18,9 g
8,38 g |
Bílkoviny | 14 g | 22,5 g |
Sůl | 0,666 g | 1,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů