
Moc chutný lowcarb chleba, voňavý a sytý.
Děkujeme Daniele Klímové za krásný recept :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
sýr gouda
|
230 g |
dýňová semínka
|
50 g |
len, lněné semínko
|
70 g |
kmín celý
|
1 lžíce |
mouka lněná
|
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 lžička |
guarová guma
|
1 lžička |
cibule sušená
|
50 g |
dýňová semínka
|
30 g |
len, lněné semínko
|
30 g |
sůl
|
1 lžička |
vajíčka
|
5 kusů |
Postup přípravy
-
Nahrubo nastrouhat 230 g goudy. V mlýnku rozsekat 50 g dýňového semínka, 70 g lněného (sezamového) semínka, 1 PL kmínu, přidat 50 g lněné mouky. Do nasekané směsi přidat 1 ČL prdopeče, 1 ČL guarové gumy, 50 g sušené cibule (česneku), 30 g celých dýňových semínek a 30 g celých lněných (sezamových) semínek, sůl. Smíchat dohromady se sýrem a nakonec přimíchat 5 vajec.
-
Vytvarovat mokrýma rukama bochníček a naříznout. Peču na 180 °C 50 minut.
Makronutrienty
17%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 270 kJ | 850 kJ |
Kalorická hodnota | 304 kcal | 203 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,33 g
3,76 g |
5,58 g
2,51 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,833 SVJ | 0,558 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22 g
7,68 g |
14,7 g
5,14 g |
Bílkoviny | 18,8 g | 12,6 g |
Sůl | 1,46 g | 0,978 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů