Srdiečkové vegan cícerovo - cuketové kari na rozmačkaných batátoch

Healty Kiki

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Srdiečkové vegan cícerovo - cuketové kari na rozmačkaných batátoch

Ja tu mám pre vás celkom neprvoplánovane ( tej miske sa nedalo odolať ☺️) srdiečkové vegan cícerovo - cuketové kari na rozmačkaných batátoch

Postup přípravy

  1. Na kokosovom oleji si osmahneme 1ČL obľúbeneného masala korenia ( teraz mám doma tandoori masalu od sonnentoru), 1ČL mletého zázvoru, mletej rasce a koriandru. Cícer som použila z plechovky, takže som ho vlastne len prepláchla a pridala do panvice. Zmes korenín zalejeme lúpanými rajčinami, je na vás, či si vyberiete tie krájané alebo celé, vmiešame rajčinový pretlak a konzervu kokosového mlieka, ja som mala chuť na poriadne krémové kari, tak som použila celú konzervu. Zároveň pridáme nakrájanú cuketu. Jedlo dochutíme ešte 1ČL kari korenia, 1ČL sladkej papriky a chilli papričkou.

  2. Varíme do zmäknutia cukety. Po uvarení môžeme pridať 1 roztlačený strúčik cesnaku.

  3. Batáty som namiesto ryže použila preto, lebo som sa jej, čo som ju jedla asi tri dni po sebe, proste prejedla :) Takéto kari je samozrejme chuťovo sladšie jak to ryžové, tak ak chcete, nahraďte batát klasicky ryžou.

    Sladké zemiaky ( 2 väčšie) si ošúpeme, nakrájame narobno a uvaríme. Po uvarení ich pomačkáme, znovu do nich použijeme kokosový olej a ochutíme morskou soľou a bylinkami alebo bylinkovou soľou.

    Prajem dobrú chuť

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte