Srbská vepřová kotleta s květákovým pyré

Adéla Kábelová

Srbská vepřová kotleta s květákovým pyré

Nenáročný, ale moc dobrý oběd či večeře z pomalého hrnce. Lze ale jednoduše připravit i v normálním hrnci. Já jsem podávala s květákovým pyré, dobře by ale posloužilo i třeba celerové pyré.

Postup přípravy

  1. Očistím papriky a červenou cibuli, nakrájím na použky a vložím na dno pomalého hrnce společně s několika lžícemi krájených konzervovaných rajčat. Na to položím osolené a opepřené vepřové kotletky. Mohu případně přidat i nějaké bylinky (já měla zrovna po ruce rozmarýn). Zapnu pomalý hrnec a vše nechám vařit přibližně 4 hodiny, prostě dokud nejsou kotlety měkké. Podávala jsem s květákovým pyré, ale lze podvávám i jiným zeleninovým pyré, třeba celerovým.

    Hedvábná květáková kaše

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte