![Srbská vepřová kotleta s květákovým pyré](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/6925/HGX8YT9NCD/recipes.view.hero/WhatsApp+Image+2021-03-23+at+20.53.22.jpeg)
Nenáročný, ale moc dobrý oběd či večeře z pomalého hrnce. Lze ale jednoduše připravit i v normálním hrnci. Já jsem podávala s květákovým pyré, dobře by ale posloužilo i třeba celerové pyré.
- 4h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
vepřová pečeně s kostí, kotlety 600 g |
600 g |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
Očistím papriky a červenou cibuli, nakrájím na použky a vložím na dno pomalého hrnce společně s několika lžícemi krájených konzervovaných rajčat. Na to položím osolené a opepřené vepřové kotletky. Mohu případně přidat i nějaké bylinky (já měla zrovna po ruce rozmarýn). Zapnu pomalý hrnec a vše nechám vařit přibližně 4 hodiny, prostě dokud nejsou kotlety měkké. Podávala jsem s květákovým pyré, ale lze podvávám i jiným zeleninovým pyré, třeba celerovým.
Makronutrienty
11%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 524 kJ | 3 144 kJ |
Kalorická hodnota | 125 kcal | 752 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,15 g
0,766 g |
12,9 g
4,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,215 SVJ | 1,29 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,21 g
2,4 g |
55,3 g
14,4 g |
Bílkoviny | 9,1 g | 54,6 g |
Sůl | 0,099 g | 0,595 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů