- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
vaječný žloutek
|
2 kusy |
víno bílé jakostní
|
6 lžic |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
0,25 lžičky |
máslo čerstvé
|
100 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
Chřest | |
chřest, výhonky
|
300 g |
Postup přípravy
-
Špargľu si očistíme a dáme variť do osolenej vody 3 minutky.
-
Omáčka: v miske nad parou miešame 2 žĺtka s bielym suchým vínom, solou, čiernym korenim, stále miešame, ked vajička zhustnú odložíme ich z parného kúpeľa a postupne zamiešavame rozpustené vlažné maslo, na koniec pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy
Makronutrienty
13%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 796 kJ | 2 012 kJ |
Kalorická hodnota | 190 kcal | 481 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,11 g
0,201 g |
7,87 g
0,509 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,311 SVJ | 0,787 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,3 g
10,8 g |
46,4 g
27,2 g |
Bílkoviny | 2,59 g | 6,54 g |
Sůl | 0,216 g | 0,547 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů