Slaný dýňový koláč

Máma v kuchyni

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Slaný dýňový koláč

Dýňové období je v plném proudu a já jsem tentokrát měla chuť na nějaké slané pečení. Tak jsem spojila příjemné s užitečným a vznikl tenhle výtečný koláč. Můžete si ho dát teplý i studený, stejně jako s ním klidně pohostíte i návštěvu.

http://mamavkuchyni.cz/slany-dynovy-kolac-od-1-roku/

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte na jemno a šunku na nudličky. V pánvi rozpalte malé množství oleje a šunku s cibulí na něm osmahněte. V poslední třetině smažení přidejte i na drobno nakrájený česnek a společně dodělejte do zlatova. Odstavte.

  2. Syrovou dýni nastrouhejte na hrubé části struhadla a přidejte k ní vejce, olej, řecký jogurt, na jemno nastrouhaný sýr, sůl, kypřící prášek a také směs z pánve. Promíchejte a poté zapracujte mouku.

  3. Výsledné těsto by mělo být konzistencí asi jako třeba těsto na bábovku. Nalijte je do vymazaného a vysypaného plechu 20x30 cm(nebo stačí vyložit pečícím papírem) a pečte v troubě rozpálené na 180 °C (horkovzduch) zhruba 30 – 40 minut. Upečení poznáte stejně jako u buchet na špejli – pokud na ní těsto zůstává, je koláč ještě syrový.

  4. Dětská specifika:

    Šunku volte s vysokým podílem masa (nejvyšší jakosti), vynechat ji však můžete i úplně.

    Pozor také na horší stravitelnost a nadýmavost cibule a česneku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte