Sladká omeleta pečená v troubě

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Sladká omeleta pečená v troubě

Jakmile s koncem léta a začátkem podzimu přijdou chladnější rána, často přijde vhod teplá snídaně. Jednou z možností je i tato omeleta pečená v troubě a podávaná s ovocem.

Na omeletu je potřeba jen pár základních surovin, které nejspíš doma běžně míváte. Její příprava je poměrně rychlá a nezahrnuje žádné složitosti. Nutností je pouze vlastnictví dostatečně velké litinové pánve s uchy, která snesou vysokou teplotu. Já používám celolitinovou pánev o průměru třicet centimetrů patřící ke grilu Weber.

Postup přípravy

  1. Na plotýnku dejte nasucho rozehřívat velkou litinovou pánev.

  2. Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na pevný sníh, který se udrží ve tvaru špiček.

  3. Žloutky vyšlehejte do pěny. Do vyšlehaných žloutků opatrně rovnoměrně vmíchejte bílkový sníh, snažte se, aby co nejméně klesl.

  4. Na rozpálené pánvi nechejte rozpustit máslo a poté na ni opatrně rozetřete našlehané vaječné těsto. Pak pánev přesuňte do trouby pod středně rozpálený gril (200 °C).

  5. Omeletu nechejte v troubě nabýt na objemu a opéct z horní strany do zlatohněda. Měla by být hotova za 15 až 20 minut. Poté ji vyndejte z trouby a ihned rozkrájejte. Trochu klesne, přesto ale zůstane nadýchaná. Podávejte ji ještě teplou s ovocem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte