
I na cestách se lze snadno stravovat zdravě !
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
cizrna, římský hrách
|
250 g |
mořské řasy, agar
|
1 lžička |
brokolice
|
1 kus |
mrkev
|
3 kusy |
sůl
|
1 lžička |
kmín celý
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
pažitka nať čerstvá
|
1 hrst |
lněný olej
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Večer předem namočíme 250g cizrny, ráno ji několikrát propereme a s kouskem mořské řasy uvaříme do měkka.
-
Mezitím zlehka podusíme na malé kousky rozlámanou brokolici a na plátky pokrájené tři mrkve ve vodě, do které přidáme sůl, kmín a pepř. Zeleninu smícháme s cizrnou, přidáme hrst čerstvé pažitky a dvě lžíce lněného oleje.
Makronutrienty
65%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 558 kJ | 1 538 kJ |
Kalorická hodnota | 133 kcal | 368 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,6 g
2,29 g |
54,2 g
6,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,96 SVJ | 5,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,4 g
0,563 g |
12,1 g
1,55 g |
Bílkoviny | 6,14 g | 16,9 g |
Sůl | 0,62 g | 1,71 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů