
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
mangold
|
6 listů |
kapusta kadeřavá, kadeřávek
prostě 2 listy
|
2 g |
rajčata cherry
|
10 kusů |
žlutá paprika
|
1 kus |
opuncie - kaktusový fík
prostě 1 kus
|
10 g |
kukuřice sterilovaná
|
50 g |
kompot z červeného rybízu
nebo sterilovaný rakytník
|
50 g |
Postup přípravy
-
Na talíř postupně naskládáme listy mangoldu a kadeřávku. Přidáme celá malá rajčátka, na proužky nakrájenou papriku, oloupanou a na plátky nakrájenou opuncii. Navrch vše posypeme kukuřicí a rakytníkem. Vše pokapeme šťávou z rakytníku a nakonec ozdobíme čerstvými listy fenyklu.
Salát není třeba nijak dochucovat, stačí rakytníková/rybízová šťáva.
Makronutrienty
80%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 137 kJ | 365 kJ |
Kalorická hodnota | 32,8 kcal | 87,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,73 g
0 g |
17,9 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,673 SVJ | 1,79 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,326 g
0,02 g |
0,867 g
0,054 g |
Bílkoviny | 1,34 g | 3,55 g |
Sůl | 0 g | 0 g |