Sekaná s bramborem či dýňovým pyré bez lepku

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Sekaná s bramborem či dýňovým pyré bez lepku

Do sekané se dá krásně zakamuflovat spousta dalších ingrediencí, které běžně neprochází, mám vyzkoušenou dýni, kapustu, červenou řepu, stačí přidat pár lžic pyré a máme pokaždé trošku jinou chuť.

Postup přípravy

  1. Než se pustíme do samotného mísení ingrediencí nameleme si maso. Když máme maso namleté přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, vejce (místo vajec lze použít pyré z dýně, případně můžeme přidat jako bonus i s vejci, rovněž lze přidat do sekané v jiné variaci kapustu či červenou řepu), troška pepře, majoránku, mletý kmín, vše společně rozmixuji s pomocí tyčového mixéru, my máme rádi vše pěkně spojené a sekanou hladkou. Případně můžete cibuli namlít společně s masem, to už nechám na vás a následně ostatní suroviny jen zamíchat, když máme důkladně vše spojené a zamíchané, přidáme vejce a strouhanku, opět vše spojíme, aby se příliš směs nelepila, dle potřeby ještě můžeme strouhanku přisypat. Navlhčíme si vodou ruce a sekanou uhladíme a vložíme do zapékací mísy, podlijeme lehce vodou a posypeme mletým kmínem, přiklopíme.

  2. Vložíme do trouby, pečeme na 200°C přibližně 15 minut, následně stáhneme na 150-180°C a pomalu dopékáme, já peču přibližně 1,5-2 hodiny, nakonec sekanou odklopíme a potřeme Ghíčkem a necháme kůrku zezlátnout.

  3. Podávat můžeme s libovolnou přílohou, omaštěnými bramborami, dýňovým pyré, kaší, to už nechám na vás. U nás nesmí chybět salátová okurka na sladko-kyselo nebo červená řepa.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte