- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
mozzarella, měkký sýr
|
125 g |
cibule červená
|
1 kus |
dýně Hokkaido
|
300 g |
červená paprika
|
80 g |
rajčata cherry
|
160 g |
olivový olej
|
10 ml |
špenát, čerstvé listy
|
2 hrsti |
cizrna, sterilovaná
|
200 g |
cuketa
|
200 g |
Postup přípravy
-
Plech vystelu pečícím papírem a na něj dám propláchnutou a okapanou cizrnu, na kostičky nakrájenou dýni, cuketu, papriku a rajčata. Přidám také nakrájenou cibuli a můžu přihodit pár stroužků česneku. Přidám olivový olej a ochutím solí, pepřem, případně i nějakými bylinkami nebo jiným kořením dle chuti. Rukama vše dobře promíchám a dám do trouby na cca 20-30 minut na 180 stupňů.
Ke konci přidám na minutku špenát a mozzarellu. Špenát by měl jen ovadnout a mozzarella se trošku rozpéct.
Makronutrienty
48%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 325 kJ | 1 943 kJ |
Kalorická hodnota | 77,8 kcal | 464 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,78 g
1,21 g |
46,4 g
7,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,778 SVJ | 4,64 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,65 g
1,61 g |
21,8 g
9,59 g |
Bílkoviny | 4,71 g | 28,1 g |
Sůl | 0,212 g | 1,27 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů