Inspirace: blogerky.cz - fit blog
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
rajčata
|
2 kusy |
avokádo
|
1 kus |
tuňák ve vlastní šťávě
|
1 kus |
olivový olej
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá
|
20 ml |
petrželka, petrželová nať
|
2 g |
Postup přípravy
-
Rajče rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Lehce osolíme, vmícháme lžičku oleje a nasekanou petrželku a necháme pustit "vodu".
-
Mezitím rozkrojíme avokádo, vydlabeme do misky, rozmačkáme vidličkou na pyré, zakápneme citronem a dle chuti osolíme
-
Z rajčat slijeme vodu, kterou po osolení pustila.
-
Tuňáka zcedíme, pokud byl v oleji, můžeme olej použít za zakapání nakonec.
-
Na talíř dáme tvořítko o průměru cca 8-10 cm, vysoké cca 5-6 cm, na dno rozprostřeme půlku rajčatové směsi, na to navrstvíme půlku tuňáka a nakonec půlku avokádového pyré.
-
Tvořítko opatrně odebereme, salát pokapeme olivovým olejem (či olejem z tuňáka), opakujeme s druhou dávkou na dalším talíři.
-
Ozdobíme petrželkou a podáváme s opečenými toasty.
Inspirace: blogerky.cz - fit blog
Makronutrienty
29%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 447 kJ | 1 144 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 274 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,4 g
1,09 g |
13,8 g
2,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,54 SVJ | 1,38 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,79 g
1,15 g |
19,9 g
2,95 g |
Bílkoviny | 5,65 g | 14,5 g |
Sůl | 0,547 g | 1,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů