- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
cibule
|
1 kus |
paprika bílá
|
1 kus |
cuketa
|
1 kus |
vývar zeleninový domácí
|
400 ml |
sůl
|
1 špetka |
Navrch | |
sýr s modrou plísní, niva
|
40 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
30 g |
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájíme na proužky a vložíme do vroucího vývaru v pořadí cibule, paprika a nakonec cuketa. Každou zeleninu přivedeme k varu a teprve pak přidáváme další zeleninu. Cuketa se pak vaří už jen cca 1 minutu. Zelenina by měla být nerozvařená, křupavá. Polévku lehce osolíme.
-
Na dno polévkových misek nakrájíme na kostičky Nivu. Zalijeme horkou polévkou a navrch nastrouháme Gran Moraviu.
Makronutrienty
37%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 177 kJ | 886 kJ |
Kalorická hodnota | 42,3 kcal | 212 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,11 g
0,639 g |
15,5 g
3,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,311 SVJ | 1,55 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,35 g
1,26 g |
11,8 g
6,31 g |
Bílkoviny | 2,97 g | 14,9 g |
Sůl | 0,602 g | 3,01 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů