ŘEZ S RYBÍZOVÝM KRÉMEM

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

ŘEZ S RYBÍZOVÝM KRÉMEM

Plný bílkovin a antioxidantů ! Čiroková mouka lze nahradit běžnou, ale doporučuji ji vyzkoušet protože čirok mimo obsahu velkého množství minerálů a vitamínů vykazuje významné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti a to díky vysokému obsahu polyfenolů, které jsou účinné i v boji proti rakovinotvorným buňkám.

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme 6 žloutků s 4mi lžícemi vody, 100g čirokové mouky, dvěma lžičkami sušené citronové kůry, lžičkou prášku do pečiva a dvěma lžícemi cukru. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta. Těsto rozetřema na pečicím papírem vyložený plech a dáme na 20 minut do trouby na 180 C péct. Průběžně kontrolujeme, každá trouba peče jinak

  2. Po upečení korpus rozpůlíme a jednu polovinu pomažeme 2/3 krému který připravíme vyšleháním 300g tvarohu se 100g zakysané smetany, 150g marmelády z černého rybízu (nebo jiné) a 3 lžícemi chia semínek.

  3. Přiklopíme druhou půlkou korpusu a pomažeme zbytkem krému a necháme vychladit. Můžeme posypat strouhanou čokoládou

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte