- 33m
- 15 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
červená řepa
|
3 kusy |
ovesné vločky jemné
|
0,5 hrnku |
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
sůl
|
1 špetka |
pepř
|
1 g |
majoránka sušená drhnutá
|
1 g |
česnek stroužky
|
2 kusy |
cibule
|
1 kus |
olej řepkový
|
100 ml |
Postup přípravy
-
epu nahrubo nastrouhejte a smíchejte s vločkami. Poté přidejte vejce a všechno koření. Cibuli s česnekem můžete buď lehce orestovat, nebo ji jen do směsi přidat syrovou. Poté dle konzistence můžete přidat více vloček nebo lze také zředit trochou bílého jogurtu.
-
Smažte na oleji dozlatova.
Makronutrienty
33%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 890 kJ | 654 kJ |
Kalorická hodnota | 213 kcal | 156 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,8 g
4,79 g |
7,96 g
3,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,08 SVJ | 0,796 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,9 g
1,08 g |
13,9 g
0,79 g |
Bílkoviny | 3,15 g | 2,32 g |
Sůl | 0,325 g | 0,239 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů