
Rychlá a dobrá pomazánka nebo dip k zelenině.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
ředkvičky
|
6 kusů |
lučina
|
100 g |
sýr gouda
|
40 g |
hořčice plnotučná
|
1 lžička |
olivový olej
|
2 lžičky |
pažitka nať čerstvá
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
pepř
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Do misky dáme lučinu, olivový olej, hořčici, nastrouhanou goudu a promícháme. Nastrouháme si ředkvičky a vymačkáme z nich přebytečnou vodu a dáme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme pažitku a máme hotovo.
Makronutrienty
7%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 031 kJ | 1 121 kJ |
Kalorická hodnota | 246 kcal | 268 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,29 g
2,8 g |
2,49 g
3,05 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,229 SVJ | 0,249 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,3 g
7,75 g |
24,2 g
8,43 g |
Bílkoviny | 9,99 g | 10,9 g |
Sůl | 1,12 g | 1,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů