Rajská omáčka s hovězím masem a LC knedlíkem

Rajská omáčka s hovězím masem a LC knedlíkem

I když je tato lowcarb omáčka trochu jiná než klasická, je naprosto skvělá.

Děkujeme Ladě Michové za recept :)

Postup přípravy

  1. V půl litru domácího hovězího vývaru jsem rozmíchala 200 g rajčatového protlaku, přidala 3 bobkové listy (nové koření mi bohužel došlo), 1 kávovou lžičku erythritolu (nebo dle chuti) a sůl. Chvíli jsem to povařila, pak jsem přidala jednu vařenou mrkev a rozmixovala.

    Zároveň s protlakem jsem přidala ještě i 2 lžičky tmavé sójové omáčky - to je tip od mého táty. Omáčka je pak krásně rudá. Ovšem díky té mrkvi ji mám nakonec víc do oranžova. ????

  2. 1 vejce, 1 necelá lžíce rozpuštěného másla, 1 vrchovatá lžíce žervé, 2 lžíce mandlové mouky, půl lžíce psyllia, asi třetina čajové lžičky prášku do pečiva, sůl - vše jsem důkladně smíchala a dala do mikrovlnky na 2,5 minuty.

    Dávám to do velkého půllitrového hrnku, proto mají takový tvar, krájím pak svisle.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte