Quinoa s rýžovo-kokosovým mlékem, kokosovým krémem a hruškami s vysokoprocentní strouhanou čokoládou

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Quinoa s rýžovo-kokosovým mlékem, kokosovým krémem a hruškami s vysokoprocentní strouhanou čokoládou

Jeden z dezertů, který milujeme, aby ne, s čokoládou nelze nemilovat.

Ať již na snídani či svačinku, chutná skvěle. Quinoa je úžasným zdrojem živin, vápníku, železa a bílkovin.

Postup přípravy

  1. Quinou propláchneme, na několik minut namočíme do studené vody, zbaví se tak hořkosti a zároveň ji zbavíme nečistot, následně vodu slijeme. Quinou zalijeme rostlinným mlékem, vaříme přibližně 15-20 minut. Po uvaření quinou přiklopíme a necháme vsáknout zbylé rostlinné mléko. Postačí, když zůstane po uvaření půl hrnku, víc není žádoucí, budeme přidávat hrušku, která dezert naředí.

  2. Po vychladnutí přidáme do uvařené quinoy omytou, pokrájenou hrušku zbavenou jadérek. Rozmixujeme tyčovým mixérem.

  3. Já jsem si dezert ozdobila strouhanou čokoládou a kostičkami čokolády.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte