POVIDLOVÉ KOLÁČKY Z MAJONÉZY

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

POVIDLOVÉ KOLÁČKY Z MAJONÉZY

Ale koláčky jsem slíbila, takže i kdybych měla padnout na hubu, prostě budou...

Postup přípravy

  1. Těsto zpracováno a vykynuto v pekárně. Z vykynutého tvořit malé kuličky a dlaní zploštit na plechu s pečícím papírem, každý plech pak zakrýt igelitem proti osychání. Z této dávky jsem udělala 50 malých koláčků (na 2 velké plechy).

  2. Když budete mít všechny koláčky na plechu, začnete postupně vždy do těch nejvykynutějších koláčků tvořit důlky na povidla (já dělám postaru jako moje babička...vajíčkem :-)), pak potřete okraje bílkem, naplníte povidly, posypete drobenkou a pečete asi 20 minut na 160 stupňů. Jeden plech se peče, další připravujete, tzn. důlky, potřít, naplnit, posypat atd...

  3. Místo klasické drobenky jsem koláčky ozdobila tukovým těstem: 100g polohrubé mouky, 50g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 50g změklého másla, 1 lžíce bílku.

    "Uhňácáme" rukama jakési těsto a na chvilku ho vložíme do ledničky. Poté z něj válíme v prstech malinké kuličky (asi jako hrášek). Ty po potření koláčků bílkem pokládáme po obvodu místo drobenky (množství mělo stačit na tuto várku koláčků, já asi dělala kuličky větší, takže na pár koláčků se nedostalo, posypala jsem je tedy klasickou drobenkou).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte