Plněné koblížky - pečené

Silvie Ondráčková

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Plněné koblížky - pečené

Postup přípravy

  1. Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru. Necháme vzejít kvásek, který potom v míse nalijeme na prosátou mouku, přidáme vanilkový a moučkový cukr, žloutek, špetku soli a rozpuštěnou heru. Dobře vše zpracujeme na nelepivé těsto. Přikryjeme mísu a těsro necháme vykynout.

  2. Vykynuté těsto na pomoučeném vále vyválíme na silnější placku, ze které vykrajujeme kolečka. Polovinu koleček poklademe uprostřed marmeládou, přikryjeme druhou polovinou koleček a okraje k sobě dobře přitiskneme.

    Vzniklé koblihy pečeme na peč.papíru asi 15 min v troubě vyhřáté na 180°C.

  3. Hotové koblihy potřeme rumem a posypeme moučkovým cukrem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte