PIZZA LC (fat-head těsto)

Mirka Litvanová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

PIZZA LC (fat-head těsto)

Tato nízkosacharidová (low carb) a keto pizza je výborná, rychlá a zdravá verze klasické pizzy. Nikdo nepozná, že je LC...

Postup přípravy

  1. Mozzarellu (natrhanou na kousky nebo strouhanou) pomalu rozehřát na pánvičce společně se sýrem v jemnou kaši. Postupně přidat rozmixované mandle, sůl a bylinky, po odstavení z plotny vmíchat do těsta vajíčko. Udělá se krásné, hladké těsto.

  2. Těsto vyválet do tvaru (menší plech nebo kulatá o průměru cca 35 cm) a propíchat vidličkou. Korpus péct dozlatova asi 13 min na 220 °C, poté ozdobit dle chuti (mám anglickou slaninu, baby špenát, papriky, strouhaný sýr) a pizzu dopéct 5-10 min.

  3. (baby špenát a nakrájené papriky předem podusit na pánvi, jinak zůstane syrová, v troubě je to jen chvilku).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte