Pikantní křupavé kuřecí kousky s kurkumou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Pikantní křupavé kuřecí kousky s kurkumou

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kousky, přidáme koření a škrob, důkladně promícháme a necháme v chladu odležet alespoň 0,5 hodiny.

  2. Rozpálíme velkou nepřilnavou pánev. Nepoužíváme žádný olej ani tuk. Maso na ní rozprostřeme tak, aby každý se každý kousek dotýkal dna. Nesmí být ve vrstvě. Pečeme tak dlouho až maso dostane vespod zlatou barvu. Nesmíme při pečení míchat, jinak maso pustí šťávu a neudělá se do křupava. Když je maso dozlatova, opatrně otočíme, nemícháme a stejným způsobem pečeme i druhou stranu.

  3. Když je maso opečené z obou stran, oddělujeme jednotlivé kousky od sebe měchačkou, a ještě chvilku opékáme, tentokrát při tom mícháme. Tím se nám opečou i kousky masa, které před tím neměly kontakt se dnem pánve.

  4. Tip

    Servírujeme se zeleninovým salátem, šťouchanými brambory, můžeme přidat i nějaký dip nebo omáčku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte