
Picles je vitamínová bomba, má skvělé účinky na trávení a výroba je jednoduchá. Navíc zužitkujeme jakoukoliv zeleninu dle sezóny, zkuste!
- 1h
- 20 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
hlávkové bílé zelí
|
1 hlávka |
kedlubna
|
1 kus |
mrkev
|
2 kusy |
paprika kapie
|
1 kus |
cibule červená
|
1 kus |
červená řepa
|
2 kusy |
sůl
|
1 lžíce |
kmín drcený
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Nastrouhat, prosolit, pokmínovat, promíchat, namačkat do sklenice tak, až vystoupí šťáva nahoru, aby to bylo ponořené.
-
Zatížit, překrýt streč fólií, dát víčko. Postavit na okno slunit ???? a za pár dnů papat. Obvykle tak kolem 6 dnů. Podle toho jak je teplo. Co se nesní, může se dát do menších sklenic a do ledničky, vydrží dlouho. Jak u koho teda :))
Makronutrienty
79%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 117 kJ | 171 kJ |
Kalorická hodnota | 27,9 kcal | 40,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,5 g
1,76 g |
9,51 g
2,57 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,65 SVJ | 0,951 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,202 g
1,37 g |
0,296 g
2 g |
Bílkoviny | 1,48 g | 2,17 g |
Sůl | 0,51 g | 0,746 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů