Jednoduchá, rychlá, levná a vynikající low carb příloha. Jako malá jsem milovala pečené brambory s česnekem. Tenhle recept je víc než nahradí, navíc je hotovo jen za pár minut.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
petržel kořenová
|
800 g |
česnek
|
1 palička |
pažitka nať čerstvá
|
1 hrst |
vepřové sádlo
|
2 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Petržel nakrájíme na tolárky. Rozhřejeme troubu na 200°C. V misce si promícháme rozehřáté sádlo a česnek. Tolárky ve směsi obalíme, posolíme podle chuti a šup s nimi do tepla. Pečeme do křupava. Po vytažení z trouby posypeme na jemno nakrájenou pažitkou a můžeme servírovat.
Makronutrienty
56%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 233 kJ | 498 kJ |
Kalorická hodnota | 55,6 kcal | 119 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,11 g
0,83 g |
15,2 g
1,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,711 SVJ | 1,52 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,62 g
0,942 g |
5,6 g
2,02 g |
Bílkoviny | 3,02 g | 6,46 g |
Sůl | 0,765 g | 1,64 g |