Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
Pečená zelenina dodá zajímavou a šmrncovní chuť výpeku, která tak doladí kaši. Páni! Jak já tyhle kombinace miluji, doufám, že i vám zachutnají. :)
- 2h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
králičí stehno zadní
|
4 kusy |
rajčata
|
2 kusy |
žlutá paprika
|
1 kus |
sůl
|
1 lžička |
česnek stroužky
|
2 kusy |
hořčice hrubozrnná
|
1 lžíce |
olivový olej
|
1 lžíce |
Kaše | |
brambory konzumní pozdní
|
6 kusů |
jablka
|
2 kusy |
celer
|
0,3 kusu |
kmín drcený
|
1 g |
máslo
|
1 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
200 ml |
Postup přípravy
-
Omytá rajčata a papriku nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče, osolte a zakápněte olivovým olejem, zhruba jednu lžíci. Naporcovaného králíka osolte a namažte hořčicí. Maso položte na zeleninu. Podlijte trochou vody, aby byl králík ani né z půlky ponořený. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky a položte na maso a zeleninu. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi dvě hodiny do měkka.
-
Zhruba 30 minut před koncem pečení si připravte na kaši. Oloupané brambory, celer a jablka nakrájejte na kostičky a společně s drceným kmínem a solí vařte ve vodě do měkka. Když je uvařeno, rozšlehejte společně s vlažným mlékem a máslem na kaši.
Makronutrienty
48%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 406 kJ | 2 374 kJ |
Kalorická hodnota | 96,9 kcal | 567 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,92 g
1,17 g |
58,1 g
6,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,992 SVJ | 5,81 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,66 g
0,998 g |
21,4 g
5,84 g |
Bílkoviny | 7,02 g | 41,1 g |
Sůl | 0,393 g | 2,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů