Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší

Česnek a kuchyně, základ mojí kuchyně

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší

Pečená zelenina dodá zajímavou a šmrncovní chuť výpeku, která tak doladí kaši. Páni! Jak já tyhle kombinace miluji, doufám, že i vám zachutnají. :)

Postup přípravy

  1. Omytá rajčata a papriku nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče, osolte a zakápněte olivovým olejem, zhruba jednu lžíci. Naporcovaného králíka osolte a namažte hořčicí. Maso položte na zeleninu. Podlijte trochou vody, aby byl králík ani né z půlky ponořený. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky a položte na maso a zeleninu. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi dvě hodiny do měkka.

  2. Zhruba 30 minut před koncem pečení si připravte na kaši. Oloupané brambory, celer a jablka nakrájejte na kostičky a společně s drceným kmínem a solí vařte ve vodě do měkka. Když je uvařeno, rozšlehejte společně s vlažným mlékem a máslem na kaši.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte