Baklažány jsou výborné - pokud tedy víte co s nimi. Tenhle recept je ultra jednoduchý, hotovo je do patnácti minut a navíc si ještě moc pochutnáte:)
- 19m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
lilek baklažán
|
1 kus |
vejce slepičí střední, m
|
4 kusy |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
římský kmín mletý, cumin
špetka římského kmínu krásně provoní, ale pokud nemáte, nemusí tam být
|
1 g |
husí sádlo
|
1 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
30 g |
olivový olej
nejlepší je ochucený lanýži - k lilku jedna báseň
|
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Na nepřilnavé pánvi rozhřejeme sádlo a z obou stran osmahneme lilky. Můžeme přidat špetku, dvě mletého římského kmínu - smažení ho krásně rozvoní. Osmahlé lilky odložíme vedle na talíř.
-
Vejce rozmícháme se solí a pepřem. Nalejeme na pánev. Do vajíček vyskládáme lilky. Opékáme, dokud nejsou vejce tak, jak je máte rádi.
Nakonec zasypeme parmazánem a můžeme přidat nasekané oříšky.
-
Servírujeme na talíři přelité olivovým olejem s lanýžovou příchutí.
Makronutrienty
9%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 892 kJ | 1 796 kJ |
Kalorická hodnota | 213 kcal | 429 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,67 g
0,335 g |
5,38 g
0,674 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,267 SVJ | 0,538 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,5 g
4,78 g |
37,2 g
9,63 g |
Bílkoviny | 9,25 g | 18,6 g |
Sůl | 1,79 g | 3,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů