
Baklažány jsou výborné - pokud tedy víte co s nimi. Tenhle recept je ultra jednoduchý, hotovo je do patnácti minut a navíc si ještě moc pochutnáte:)
- 19m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
špetka římského kmínu krásně provoní, ale pokud nemáte, nemusí tam být 1 g |
1 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný 30 g |
30 g |
nejlepší je ochucený lanýži - k lilku jedna báseň 4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Na nepřilnavé pánvi rozhřejeme sádlo a z obou stran osmahneme lilky. Můžeme přidat špetku, dvě mletého římského kmínu - smažení ho krásně rozvoní. Osmahlé lilky odložíme vedle na talíř.
-
Vejce rozmícháme se solí a pepřem. Nalejeme na pánev. Do vajíček vyskládáme lilky. Opékáme, dokud nejsou vejce tak, jak je máte rádi.
Nakonec zasypeme parmazánem a můžeme přidat nasekané oříšky.
-
Servírujeme na talíři přelité olivovým olejem s lanýžovou příchutí.
Makronutrienty
7%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 070 kJ | 2 242 kJ |
Kalorická hodnota | 256 kcal | 536 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,6 g
0,324 g |
5,44 g
0,679 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,26 SVJ | 0,544 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,5 g
5,47 g |
49,2 g
11,5 g |
Bílkoviny | 8,96 g | 18,8 g |
Sůl | 1,73 g | 3,63 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů