Nepečený konopný dortík

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Nepečený konopný dortík

Výborný, bílkovinami nabitý dortík, který Vás oslní jemnou chutí krému a výraznou, ostrou, oříškovou chutí korpusu :-)

Postup přípravy

  1. Nejprve zalijeme horkou vodou ¾ hrnku datlí a necháme je 10 minut změknout. Mezitím rozmixujeme ¾ hrnku neloupaného konopného semínka, 3 lžíce lněného semínka a ¾ hrnku ovesných vloček, nahrubo nasekáme 1/3 hrnku vlašských ořechů a 1 jablko najemno nastrouháme.

  2. Ze změklých datlí slijeme většinu vody - necháme jenom cca 2 lžíce a tyčovým mixerem je rozmixujeme na pastu. Tu přidáme k ostatním surovinám a uhněteme tuhé těsto, které vtlačíme do dortové formy, nezapomeneme vytvořit cca 1,5 cm vysoké okraje.

  3. Krém připravíme rozmixováním dvou banánů s půlkou hrušky, lžící medu a 180g (1 kostka) tofu. Krém natřeme na připravený korpus a povrch ozdobíme tenkými plátky hrušek a vlašskými ořechy. Dort dáme alespoň na 3 hodiny ztuhnout do lednice.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte