
Lahodný lowcarb dezert, který vám zachutná!
Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)
- 40m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
ořechy vlašské mleté
|
100 g |
len, lněné semínko mleté
|
50 g |
mák mletý
|
50 g |
vajíčka
|
1 kus |
máslo čerstvé
|
50 g |
Náplň | |
tvaroh měkký polotučný
|
250 g |
skyr, přírodní
|
250 g |
zakysaná smetana
|
2 lžíce |
vajíčka
|
1 kus |
xylitol, cukr březový
|
1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
citrónová kůra
|
1 lžička |
Želé | |
mražené jahody
|
200 g |
xylitol, cukr březový
|
2 lžičky |
agar
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Korpus: 200g mletých semínek a ořechů, lze použít cokoliv, dávala jsem i mletý mák, 1 celé vejce, 50 g rozpuštěného másla, kdo chce,může si přidat sladidlo, mně to chutná tak bez sladidla. Uděláme těsto a vlhkou rukou vtlačíme do formy, propícháme a dáme na cca 10 minut předpéct do trouby.
-
Mezi tím si připravíme tvaroh: 250 g tvarohu, 250 g skyru, 2 PL zakysané smetany, 1 vejce, sladidlo dle chuti, trochu citronové šťávy a kůry. Směs vylijeme na předpečený korpus a dopečeme. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout.
-
Zatím si uděláme jahodovou směs - rozmixovala jsem jahody, které jsem měla ještě v mrazáku(nechala jsem je povolit) a v kastrůlku jsem povařila s troškou sladidla a agaru - směs s agarem musí projít varem.
Odstavila jsem a po chvilce nalila na vychladlý cheesecake, dát do lednice ztuhnout. Ozdobené zakysankou.vysokoprocentní čokoládou a lyofilizovanými jahodami.
Makronutrienty
27%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 883 kJ | 835 kJ |
Kalorická hodnota | 211 kcal | 200 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,48 g
2,93 g |
8,96 g
2,77 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,948 SVJ | 0,896 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16 g
4,55 g |
15,2 g
4,3 g |
Bílkoviny | 9,63 g | 9,1 g |
Sůl | 0,105 g | 0,099 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů