Mořská štika s dýňovou kaší, kroupami a hrachem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Mořská štika s dýňovou kaší, kroupami a hrachem

Moc dobrý a zdravý oběd...

Postup přípravy

  1. Rybu osolíme, okořeníme a necháme odležet v chladu, než si připravíme přílohy.

  2. Dýni nakrájíme na kostičky a na páře uvaříme do měkka.

  3. Hrách zalijeme cca 1 dcl vody, přidáme sůl a mátu a vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vadou.

    Kroupy zalijeme cca 1 dcl vody, přidáme medvědí česnek a sůl. Vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.

  4. Pečící papír potřeme 1 kapkou oleje. Na papír rozložíme štiku a pečeme ve vyhřáté troubě.

  5. Dýni ochutíme solí, zázvorem, nastrouhaným muškátovým oříškem, částí čerstvé bazalky a rozmixujeme. Podle potřeby přidáváme horké mléko, abychom získali požadovanou hustotu kaše.

  6. Servírujeme ozdobené zbylou čerstvou bazalkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte